Лого на страниците (малко). Система Orphus
Ако забележите грешка, маркирайте израза с мишката и натиснете Control+Enter. Благодаря!
Александър Иванов
Когато нещата не вървят
Що не ми тръгва принтерът?
 
А включил ли си го? А сигурен ли си, че има мастилница/тонер касета? А хартия сложи ли му — принтерите все пак работят с хартия.
Ако всичко това е наред, погледни индикаторните лампички на принтера — свети ли някъде червена лампичка до бутон с надпис „On Line“? Натисни бутона — лампичката трябва да стане жълта или зелена. Принтерите от по-евтин клас нямат такъв бутон, ама индикаторна лампичка „On Line“ имат.
Ако индикаторната лампичка „On Line“ свети зелено или жълто, опитай да пуснеш една страничка за печат.
В диалоговия прозорец за печат погледни дали е избран правилно принтерът. Дори ако компютърът е свързан само с един принтер, както е обикновено вкъщи, може да има избор от други, например, „псевдопринтери“, които изпращат данните във файл, или пък да е запазен драйвер за стария ти принтер, от който отдавна си се отървал.
Ако компютърът и принтерът си „говорят“, лампичката „On Line“ трябва да започне да мига и страницата да се отпечата. Ако и сега не мига, провери добре ли е свързан кабелът за данни — този, който свързва компютъра и принтера.
Ако и сега не стане, търсиш още информация. По-скъпите принтери пристигат с книжка — ръководство за потребителя, с дискове с драйвери, понякога и с разни програми. По-евтините ги продават без книжка — изтегли си я от страницата на фирмата производител и я разгледай.